0897 27 60 65 - Д-р М. Чолаков; 0889 64 59 58 - Д-р А. Чолакова; 0884 27 40 81 - Д-р Б. Йорданова dr.cholakov@gmail.com

Дентална имплантология

Поставяне на зъбни импланти в София

Ние поставяме зъбни импланти в София. Те осигуряват много по-добри решения на важни функционални и естетични проблеми в сравнение с класическите протези. Имплантират се в костта на мястото на извадените зъби и стават основа за изграждане на новите.

зъбни импланти софия

Какво печелите, когато ни се доверите за поставяне на зъбни импланти в София

Те са решение за цял живот. Няма нужда от изпиляване на здрави зъби, наложително при мостовете. Атрофирането на костта, обичайно при подвижните протези и мостовете, е избегнато благодарение на импланта. Не Ви се налага да свиквате с подвижните протези и да търпите дискомфорта, предизвикван понякога от тях.

Има няколко условия, на които трябва да отговаряте, за да се възползвате от този практичен, траен метод за протезиране. Трябва да сте на възраст, когато растежът на челюстта Ви вече е завършен; да имате установена добра лична хигиена и да има достатъчно здрава кост – в краен случай – възможност за костозаместване (костно аугментиране).

Алгоритъмът, по който работим в нашия кабинет за поставяне на зъбни импланти в София, включва:

  • ситуиране на имплантите с помощта на цифрова триизмерна компютърна томография;
  • подготовка за имплантиране (ако е наложително костозаместване);
  • имплантиране;
  • поставяне на протези върху имплантите.

Имплантите заместват единични липсващи зъби, групи зъби, но са решение и за пациенти, загубили всички зъби. Каква е технологията? Малък метален конус (винт) се поставя като заместител на корена на зъба, това е стабилната опора, върху която се поставя надстройката, а на нея се изгражда корона, с което процедурата е окончателно завършена. Новите импланти, които използваме, са от висококачествен титан, който не предизвиква алергични реакции и рядко бива отхвърлен от тялото. Много важно е след поставяне на имплантите да спазвате стриктна устна хигиена, тъй като обратното може да резултира във възпаления. Старателното миене на зъбите, почистване с конец и жабурене с вода за уста са способите да поддържате здрава усмивката си.