0897 27 60 65 - Д-р М. Чолаков; 0889 64 59 58 - Д-р А. Чолакова; 0884 27 40 81 - Д-р Б. Йорданова dr.cholakov@gmail.com

Профилактика

Профилактиката в денталната медицина включва всички мероприятия, които са насочени не към лечение на заболяванията в устната кухина, а към предотвратяване на появата им. Леките и кратки профилактични процедури спестяват впоследствие продължителните лечебни процедури, затова отговорният пациент прави профилактични прегледи поне два пъти в годината.

ПРОФИЛАКТИКА 2

Погрешно е схващането, че след като пациента няма оплаквания от зъбите си е здрав и би следвало да посети зъболекаря си само ако възникне проблем, който той сам констатира, най-често болка в зъб. Болката е късен симптом на заболяванията на зъбите, периодонциума и периапекса и в повечето случаи се стига до кореново лечение (умъртвяване), последвано от възстановяване на увредения зъб директно или със зъбна коронка, а при засягане на периодонциума и периапекса се налагат и хирургични процедури и дори вадене на зъба. Ранните стадии на заболяванията в устната кухина в повечето случаи са безсимптомни и невидими за пациента и се установяват при профилактичните прегледи. Профилактичните услуги, които предлагаме в дентално студио “Адванс Дент” са:

  • профилактични прегледи и консултации – профилактично почистване на зъбна плака, зъбен камък и налепи (основни причинители на заболяванията в устната кухина)
  • реминерализираща (антикариесна) и десензибилизираща терапия с реминерализиращи гелове и индивидуални шини или с реминерализиращи лакове
  • силанизиране на предразположените към кариес дълбоки фисури на новопробилите постоянни детски зъби
  • изработване на шини за бруксизъм (скърцане със зъби по време на сън), предотвратяващи агресивното изтриване на зъбите и пародонталните травми